Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queerfilm avond

26 juni 2023 @ 19:15 23:00

Trots in Rivierenland: Serie Pride-evenementen viert diversiteit en inclusie

Het is met grote trots dat routeQ de serie Pride-evenementen “Trots in Rivierenland” aankondigt, die LHBTI-jongeren en de bredere gemeenschap in Rivierenland samenbrengt. De serie, georganiseerd door routeQ in samenwerking met Bibiliotheek Rivierenland, theater de Poorterij, Zinder en mede namens de gemeentes van Rivierenland en de provincie Gelderland, biedt een reeks inspirerende en vermakelijke activiteiten, waarbij diversiteit, inclusie en educatie centraal staan.

De Trots in Rivierenland-evenementen zullen plaatsvinden op verschillende data en locaties in de regio Rivierenland. De eerste activiteit is een Queer-filmavond op maandag 26 juni in theater de Poorterij in Zaltbommel, van 19:15 uur tot 23:00 uur. Op zondag 2 juli zal er een Queer games-middag plaatsvinden in het prachtige natuurgebied de Zump, ingang Pijlkruid, Culemborg, van 14:30 uur tot 17:00 uur. En op dinsdag 4 juli vindt het evenement “100% Trots in Tiel” plaats, met een start en einde in Zinder, Tiel, van 19:00 uur tot 22:00 uur.

Het hoofddoel van deze serie Pride-evenementen is om de gemeenschap bij elkaar te brengen, elkaar (beter) te leren kennen en samen een leuke tijd te hebben. Elk evenement bevat ook een educatief element, waarbij de hoop is dat deelnemers iets kunnen opsteken. Hoewel de bijeenkomsten in eerste instantie zijn opgezet voor jonge queer personen (12-24 jaar), zijn ze open voor iedereen die de LHBTI-gemeenschap een warm hart toedraagt, ongeacht leeftijd, woonplaats, gender of seksuele oriëntatie.

De activiteiten tijdens de evenementen zijn divers en boeiend. De Queer-filmavond in Zaltbommel vertoont de film “And Then We Danced”, die het verhaal vertelt van een Georgische danser die verliefd wordt op een andere mannelijke danser in het conservatieve Georgië. In Culemborg zal er een samenwerkingsspel worden gespeeld, waarbij deelnemers gezamenlijk iets moois bouwen. In Tiel gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met verschillende uitdagingen om punten te scoren en met elkaar de 100% te bereiken.

Om deel te nemen aan de evenementen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de link hieronder. Deelname aan de activiteiten is gratis en inclusief drinken en een snack. Het eerste drankje na de film in Zaltbommel wordt aangeboden door de organisatie, terwijl de overige consumpties voor eigen rekening zijn.

Gratis Gratis

RouteQ

+31651687923

Bekijk de site van Organisator

Theater de Poorterij

Nieuwstraat 2
Zaltbommel, 5301 EW Nederland
+ Google Maps
0418726810
Bekijk de site van Locatie
Shopping cart close