CategoriesOntmoeten

Ontmoetingsplek

Ontmoetingsplek

We streven ernaar om een ontmoetingsplek te zijn voor LHBTQIA+ jongeren in de ons stukje Betuwe. Dat betekent dat je met elkaar in gesprek kunt, met elkaar wat kunt gaan doen, nieuwe mensen ontmoeten, vragen voorleggen of advies vragen en geven. We organiseren daarvoor twee bijeenkomsten per maand, één voor jongeren van 14 – 18 en één voor 18+ers. Beide bijeenkomsten zijn safer spaces en worden gehost door LHBTQIA+ers die getraind zijn hiervoor. Zowel de Jong & Out als de QidB-meet komen in het Activiteiten-overzicht.

Dit betekent niet dat het (altijd) groepsgesprekken zijn of dat de host een centrale rol heeft in het programma, wel dat je er vooraf op kunt rekenen dat het een diverse en inclusieve plek is, en mocht je je toch ergens niet helemaal lekker bij voelen, dan heb je altijd iemand om aan te spreken die je verder helpt.

Jong & out

We organiseren elke maand een gezellige activiteit, tafelvoetbal, pizza’s bakken, spelletjes, gamen en je bent van harte uitgenodigd! Je bent welkom tot je 18e en het kost helemaal niks. Aanmelden vooraf is handig voor ons, zodat we genoeg spullen hebben, maar je kunt ook last minute aansluiten.

Vind je het spannend om de eerste keer langs te komen? De hosts heten je van harte welkom en zullen je snel op je gemak laten voelen. Ook kan je je ouders een keer meenemen, zodat zij kennis kunnen maken met het team.

Kijk voor meer informatie in de app:

Download on the App Store
Ontdek het op Google Play

18-24

Ben je 18 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom bij een QidB-meet. Ook hier zijn hosts die je, zeker de eerste keer, van harte welkom heten en betrokken zijn bij de organisatie; voor vragen en ideeën kan je dus bij hen terecht. We regelen een plek voor de meet en gaan er vanuit dat je je eigen versnaperingen betaalt. Als er kosten verbonden zijn aan een activiteit (zei iemand sushi-speeddate?) kan deelname alleen na aanmelding en betaling, bij een gewone meet kan je ook last minute binnen lopen.

Elke tweede woensdag van de maand hebben we een spelletjesavond. Wij hebben wat spelletjes staan, maar neem ook gerust je eigen favoriete spellen mee. De avond begint om 1930h op een goed bereikbare locatie per OV en auto. Check de agenda om te zien waar het deze maand is.

Elke derde dinsdag van de maand hebben we een borrel in een kroeg die alleen voor ons open is; alleen queer publiek dus. Er is (nog) geen queerbar in de regio, dus doen we het voorlopig zo.

Ouders/verzorgers

Ouders / verzorgers of professionele begeleiders die vragen hebben over het LHBTQIA+ zijn van hun kind en/of graag in gesprek willen met anderen in soortgelijke posities zijn van harte welkom op een Info-avond. Deze worden onregelmatig georganiseerd, maar stuur gerust een berichtje, we organiseren er graag één. Via de jongeren hebben we snel groepje belangstellenden bij elkaar.