Wie is RouteQ

Jeroen Galama

jongerenwerker routeQ

Jeroen werkt al jaren met jongeren in de Betuwe als docent op het VO in Culemborg. Daar begeleidt hij sinds 2016 de Gender and Sexuality Alliance; geen onbekende dus in LHBTI-land.

“Jongeren zijn sowieso zoekend, queer of niet. Die zoektocht naar wie je zelf bent en kunt zijn is mooi om aan bij te kunnen dragen. Ik zorg er graag voor dat jongeren mogelijkheden krijgen en initiatief kunnen nemen. Niet te veel voorkauwen of structureren, maar ruimte geven en die ruimte ook bewaken; jongeren hebben soms ideeën die niet zo goed in bestaande structuren passen en dan probeer ik de buffer te zijn tussen die normerende structuur en het initiatief van de jongeren. Zelf ben ik pas op late leeftijd met mijn identiteit aan de slag gegaan; de omgeving die ik in mijn jeugd aantrof was weliswaar warm en goed, maar erg wit en hetero. Het kwam niet in mij op om aan mijn seksualiteit te twijfelen, het bestond gewoon niet in mijn plattelandsomgeving maar alleen in de grote stad. Ik gun jongeren de mogelijkheid om daar wel aan te twijfelen, mee te experimenteren en te worden wie ze kunnen zijn.”

Lisanne Gesthuizen

coördinator routeQ

Als sociaal werker mag ik mij inzetten voor alle bewoners in Neder-Betuwe. Ik probeer voor iedereen – wie je ook bent en waar je ook vandaan komt – te kunnen bijdragen aan een fijne leefomgeving. Een plek waar voldoende voorzieningen zijn om fijn te wonen, waar iedereen welkom is en de juiste ondersteuning kan krijgen.

Hierbij heb ik gemerkt dat er in regio Rivierenland maar weinig plekken zijn waar jongeren terecht kunnen met vragen rondom hun seksuele geaardheid. En dat terwijl de zoektocht naar je identiteit vaak begint in je jeugd. Met Route Q ondersteunen we alle jongeren in de zoektocht naar wie je bent en wie je wilt zijn. Mijn doel is om een plek te creëren waar iedereen die worstelt met zijn of haar identiteit, die vragen heeft rondom de zoektocht naar zijn of haar identiteit zijn of haar hart kan luchten, informatie kan krijgen en ideeën met elkaar kan delen. Een veilige plek voor en door jongeren, waar iedereen welkom is.

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier: